kmečki pod

Kmečki pod je znan predvsem po svojih izjemno velikih deskah. Še najbolje pa se obnese v kombinaciji s stilskim pohištvom. Njegov videz je namreč izrazno najbogatejši od vseh lesenih vrst oblog za tla. Zaradi takšnih značilnosti ga lahko najdemo tudi v gradovih, cerkvah, rezidencah ter podobnih objektih.

Dandanes pa se kmečki pod polaga tudi v stanovanjskih hišah. Še posebej dobrodošel je tam, kjer prevladuje velika želja po ustvarjanju rustikalnosti ter pridiha domačnosti.

Obstojen ter odlični toplotni izolator 

Zaradi masivne izvedbe kmečki pod odlikuje tudi izjemna dolgoživost ter odlična toplotna izolacija. Nekoč so takšno vrsto obloge na tla pritrjevali z žeblji, dandanes pa se ga vgrajuje z lepljenjem. Naravni bogat videz poda pa se vzdržuje s pomočjo ustrezne nege ter kakovostnimi sredstvi za lesena tla.

Ena od ključnih prednosti kmečkega poda je zagotovo tudi ta, da ne izgublja na svoji vrednosti. Kmečki pod je bil nekdaj ena od najbolj priljubljenih tipov talne obloge. Še posebej značilen je bil za stare podeželske hiše. Pogosto se je ohranil vse do današnjih dni.

Kmečki pod je mogoče pogosto obnavljati. Obnovi se okrušena površina. Na takšen način tovrstna talna obloga lahko ponovno zaživi v vsem svojem sijaju.

Kombinacija kmečkega poda s talnim gretjem

Za kmečki pod ali ladijski pod v zadnjem času velja tudi vsak gotovi parket, ne glede na to, ali gre za dvoslojni ali trislojni gotovi parket. Takšen parket je prav tako večjih dimenzij ter sestavljen iz cele deske. Polaganje takšne talne obloge je sila preprosto, hitro in brez kakršnih koli zapletov.

Gotovi parketi pa so zaradi svojih izjemnih lastnosti primerni tudi za polaganje v objektih, kjer je prisotno talno gretje.

Nakup kmečkega poda

Kmečki pod je torej izjemno učinkovita naravna obloga za tla, obenem pa je še lepega videza. Po ugodnejši ceni vam je na voljo pri spletnem ponudniku.