Okrasne blazine

Pomembno je, da spalnico lepo opremimo, oblikujemo in okrasimo. Dobro bomo spali le v prijetnem ambientu, zato imajo svojo vlogo tudi okrasne blazine in drugi dekorativni dodatki, ki jih pri spanju sicer ne uporabljamo. Za kar najboljši učinek je seveda dobro poznati različne možnosti, ni treba takoj posegati po dekorativnih izdelkih, kot so okrasne blazine.

Osnovna oprema z dekorativno funkcijo

Že nekateri povsem funkcionalni kosi opreme imajo lahko opazno dekorativno funkcijo, s katero dosežemo posrečen vizualni učinek. Navsezadnje večino prostora v spalnici zaseda postelja, ki takoj pritegne pozornost – veliko torej lahko dosežemo z lepo posteljnino, pri kateri si navsezadnje lahko privoščimo veliko svobode pri izbiri.

Namesto okrasne blazine lahko izberemo lepo oblikovano prevleko za vzglavnik, ki ima primerljiv dekorativni učinek. Zelo izrazite so prevleke za odejo, ki ponujajo veliko površino, ki bo takoj pritegnila pogled. Prav tako lahko z odličnim učinkom uporabimo tudi pregrinjala, ki imajo spet primarno funkcionalno nalogo, a se prav tako dobro obnesejo pri dekoraciji spalnice. 

Na ta način zagotovimo idealne pogoje za kakovosten spanec, ne da bi se morali ukvarjati z nepotrebno opremo, ki bi bila lahko moteča. Če že na ta način lahko dosežemo dober dekorativni učinek, je to bržkone najboljša rešitev.

Dekorativna oprema

Seveda pa včasih lahko izberemo nekatere dodatke, ki imajo predvsem dekorativno vlogo. To so recimo okrasne blazine, ki jih sicer pogosto uporabljamo tudi v drugih prostorih v hiši. Prav tako lahko okrasne blazine tudi dejansko uporabljamo, še vedno gre namreč za blazine, s katerimi lahko podpremo glavo. Seveda pa ne moremo pričakovati, da bo ta oprema lahko nadomestila kakovosten vzglavnik, ki ga potrebujemo za udoben spanec.

Podobno velja za drugo pretežno dekorativno opremo. Uporabimo jo lahko za oblikovanje lepega vizualnega vtisa v spalnici, a poskrbeti moramo za to, da imamo za spanje še vedno na voljo najboljšo možno funkcionalno opremo.