Cleaning

Topla voda je eno izmed najbolj učinkovitih čistilnih sredstev – zadostuje namreč za odstranjevanje večine madežev, na katere naletimo pri rednem čiščenju stanovanjskih prostorov, pravzaprav lahko že z mokro krpo odpravimo praktično vso umazanijo, ki jo lahko najdemo v stanovanju. Še posebej dobro pa se topla voda pri čiščenju obnese v kombinaciji z nekaterimi naprednejšimi pripomočki, ki so nam prav tako na voljo.

Visokotlačni čistilec na toplo vodo

Visokotlačno čiščenje se za svoj učinek zanaša predvsem na abrazivno moč curka vode, pri tem pa gotovo pomaga tudi temperatura. V ta namen je treba izbrati visokotlačni čistilec na toplo vodo, ki lahko ogreje vodo na primerno temperaturo za odstranjevanje zasušenih madežev in druge trdovratne umazanije. Tak pripomoček bo nepogrešljiv pri čiščenju zunanjih površin, tudi za čiščenje vozil, orodja in druge mehanizacije, ki je pogosto prekrita z mastnimi madeži in podobno umazanijo.

Visokotlačni čistilec na toplo vodo je vsestransko uporabna naprava, ki jo bomo lahko docela izkoristili že doma, še bolj veseli pa je bodo profesionalni uporabniki.

Parni čistilec tal

Tudi parni čistilci pri svojem delovanju izkoriščajo čistilno moč tople vode. V tem primeru je temperatura še višja, saj se vodna para še bolje obnese pri čiščenju raznih vrst umazanije. S tem pa ima parni čistilec tal še nekatere dodatne prednosti, predvsem to, da se lahko z njim lotimo čiščenja občutljivejših površin. Seveda lahko to napravo brez skrbi uporabljamo v stanovanjskih prostorih, kot nalašč je za čiščenje ploščic in drugih trdih površin, a prav tako dobro se izkaže na mehkih talnih oblogah in celo na pohištvu. Parni čistilec tal je prav tako vsestranski kot visokotlačni čistilec, če ga znamo pravilno uporabiti. V vsakem primeru pa je zelo učinkovit že brez potrebe po uporabi posebnih čistilnih sredstev, tako da lahko za učinkovito čiščenje uporabimo kar učinek tople vode.