Zobni implantat cena

Napredne zobozdravstvene storitve pogosto spremljajo precej visoke cene, ki bodo morda presenetile tiste, ki so vajeni koristiti le izdelke in storitve, ki jih krije obvezno zdravstveno zavarovanje. Redne preglede in osnovna zdravljenja lahko koristimo povsem brezplačno, hitro pa lahko nastanejo precej visoki stroški, če se odločimo za kakšne nadstandardne posege. Pogosto so to storitve zobne protetike, ki so zelo koristne in učinkovite, a relativno drage.

Za posamezen zobni implantat cena sicer ni pretirana, še posebej če se posvetimo iskanju najboljšega ponudnika. Okvirna cena za implantat se giblje okoli 500 evrov, a dobiti je možno tudi akcijske ponudbe ali kakšne posebej ugodne izvajalce. Seveda iskanje najnižje cene v tem primeru ni posebej priporočljivo – za zobni implantat cena odraža kvaliteto, zato varčevanje ne ponudi pričakovanih rezultatov. Kakorkoli, s premišljeno odločitvijo je možno najti ugodne implantate, ki bodo odlično opravili svoje delo. To velja tudi za posege pri zanesljivih in usposobljenih specialistih, ki so pravzaprav še pomembnejši od tega, za kakšne implantate se odločimo in koliko bodo stali. Ravno izvajalec posegov ima namreč največ vpliva na to, kakšna bo celotna izkušnja in kaj lahko pričakujemo od končnega rezultata. V tem oziru je za zobni implantat cena skoraj zanemarljiva, saj jo upravičuje kakovostna storitev.

Čeprav se za posamezen zobni implantat cena giblje okoli 500 evrov, to verjetno ne bo končni strošek. Pogosto potrebujemo več implantatov in bistveno obsežnejšo storitev. To je recimo storitev all on 4, ki vključuje namestitev štirih vsadkov v obe čeljusti, s tem pa omogoča popolno rekonstrukcijo celotnega zobovja. All on 4 je zelo učinkovita rešitev v mnogih primerih, a prav tako je precej draga. Pripraviti bo treba nekaj tisočakov investicije, spet pa je treba upoštevati, da se delo z namestitvijo implantatov še ne konča – all on 4 zahteva še nekaj dodatnih posegov in izdelkov.