canyoning Soča

Če ste ljubitelj adrenalina, potem je obisk doline Soče za vas zagotovo prava izbira, saj vam nudi ogromno aktivnosti na in ob vodi, kot je na primer tudi canyoning. Soča, ki je ena najlepših rek pri nas, vam s svojim vodostajem in pritoki zagotavlja nepozaben dopust, pa ne samo poleti, ampak vse od marca do oktobra. In kaj sploh je canyoning? Gre za spuščanje po brzicah in gladkih kamnitih toboganih, pri čemer ste privezani na plezalno vrv.

Podrobnosti o tej aktivnosti dobimo, če v spletni iskalni niz vtipkamo canyoning Soča. Kmalu ugotovimo, da je canyoning primeren za vsakogar, ki obvlada osnove plavanja in ima s seboj obilico dobre volje. Udeležijo se ga lahko posamezniki, pari ali pa celo družine, vedno bolj pa je priljubljen tudi kot oblika tem buildinga. Njegov čar je v tem, da se ga lahko na različne načine prilagodi fizičnim sposobnostim udeležencev.

Kajak Bovec poskrbi za nepozabno doživetje z izkušenimi vodiči

Reka Soča nam ponuja ogromno več ali manj adrenalinskih aktivnosti, njena neokrnjena narava pa je odlična priložnost za aktiven dopust. O tem pričajo številni tuji in domači turisti, ki so nad lepotami Soške doline tako navdušeni, da se v ta konec Slovenije vedno znova vračajo. Med najbolj priljubljenimi tovrstnimi aktivnostmi na vodi je tudi kajak. Bovec je mesto ob Soči, v katerem boste našli lokalno agencijo, ki bo zagotovo poskrbela za prijetno doživetje s kajaki na vodi.

Mnogi so mnenja, da je za kajak potrebno imeti določeno znanje, a to popolnoma ne drži. Kajak Bovec namreč poskrbi za izkušene vodiče, ki vam posredujejo najbolj osnovne informacije, nato pa glede na izkušenost izberejo odsek reke, ki je v dani situaciji najbolj primeren in še vedno nudi dovoljšno mero adrenalina. Pri tem so udeležencem na voljo kajaki za začetnike, ki so lažje vodljivi in bolj stabilni.