Beljenje zob

Beljenje zob je vse bolj zaželen postopek, saj pacientom sčasoma omogoča, ponovno bel in privlačen nasmeh. Veliko ljudi si želi imeti bele zobe, le malo pa jih ve, da lahko tudi sami veliko naredijo, za bolj bele in lepe zobe. Vse se seveda začne pri prehrani. Hrana kot so jabolka, korenje in zelena, predstavlja naravne belilce zob. Poleg naštetih je za zobe odličen tudi vsestranski brokoli, ki bi moral biti bolj pogosto na naših jedilnikih. 

Beljenje zob je v veliko primerih potrebno zaradi škodljivih pijač, ki jih vsakodnevno uživajo pacienti. Zobni sklenini najbolj škoduje črna kava in rdeče vino, saj imata zelo intenzivno barvo, ki se takoj oprime zob. Če torej želimo dobro za svoje zobe, bomo omejili vnos omenjenih pijač. Izogibati pa se moramo tudi sladkim gaziranim pijačam, ki so izredno škodljive za zobe in tudi za naše telo. 

Beljenje zob se seveda začne v kopalnici. Če si bomo redno temeljito in natančno čistili zobe ter po umivanju uporabili tudi nitko, bomo naredili ogromno. Na koncu pa seveda ne smemo pozabiti na ustno vodico, ki je očisti vse skrite medzobne prostore naše ustne votline. mm

Zobne luske ki ne potrebujejo brušenja

Zobne luske so odličen način za prekrivanje grdih in obarvanih zob. Čeprav je postopek le minimalno invaziven, je brušenje zobne sklenine precej boleče in neprijetno. Ker se ljudje že na splošno bojijo zobozdravstvenih ordinacij in posegov, ki se dotikajo zob, so strokovnjaki izdelali takšne zobne luske, ki ne potrebujejo nekakšnega brušenja. 

Zobne luske, ki ne potrebujejo brušenja, so izredno tanke. V debelino merijo le pičlega 0,2 milimetra. To pomeni, da so udi precej prosojne. Čeprav bi nepoznavalci pomislili, da je to slabo, nam strokovnjaki takoj povedo, da se tako lažje posnema naravno barvo našega zoba. 

Zobne luske se bodo tako veliko lepše in bolj naravno podale v našo ustno votlino.