Drsna vrata si običajno predstavljamo tako, kot jih srečujemo v trgovinah, poslovnih prostorih in nasploh v komercialnem okolju. To so steklena drsna vrata, ki se samodejno odprejo, ko se jim približamo. Zakaj se večinoma uporabljajo takšna vrata? Pričakovati je, da bo za napredna avtomatska drsna vrata cena dokaj visoka, torej lahko zaradi priljubljenosti pričakujemo, da je za avtomatska vrata cena tudi upravičena. In res najdemo kar nekaj prednosti, s katerimi ta vrata v celoti odgovarjajo na potrebe bolj ali manj zahtevnih uporabnikov.

Drsna vrata so na voljo tudi brez avtomatskih mehanizmov, saj lahko vseeno koristimo nekatere prednosti elegantnih drsnih vodil. Z električnim mehanizmom je za avtomatska drsna vrata cena takoj višja, a pridobimo tudi dodatne funkcionalnosti, ki jih prinaša napreden mehanizem za upravljanje vrat. Predvsem lahko pričakujemo, da se bodo vrata učinkovito odpirala in zapirala, kar je ključnega pomena pri prehodu večjih skupin ljudi. Če se morajo vrata kar naprej odpirati in zapirati, je dober mehanizem za samodejno delovanje vreden zlata, tako pa je tudi za dražja avtomatska vrata cena povsem upravičena.

Prilagodljivost mehanizmov drsnih vrat

V veliki meri je za avtomatska drsna vrata cena odvisna od uporabljenih mehanizmov, ki upravljajo delovanje vrat. Najbolj enostavni so električni mehanizmi, ki omogočajo pomik vrat ob pritisku na gumb. Čeprav pogosteje srečujemo izvedbe, ki jih upravlja senzor gibanja, je upravljanje z gumbom bolj osnovno in v mnogih primerih enostavnejše, posledično je za takšna avtomatska vrata cena nižja. Seveda pa se odločamo glede na to, katera izvedba bolj ustreza našim potrebam.

Zahtevnejši uporabniki bodo veseli tudi mnogih dodatnih možnosti na tem področju. Posegamo lahko po različnih mehanizmih, ki omogočajo prilagodljivo upravljanje delovanja vrat. Na voljo so tudi pametna vrata, ki jih lahko povsem prilagodimo svojim željam, lahko jih upravljamo tudi na daljavo.