arhivski regali

Pri vodenju podjetja se papirji nabirajo veliko hitreje, kot si kdorkoli predstavlja. V računovodstvu in drugih bolj formalnih pisarnah se nabirajo računi in pogodbe, v delavnici pa se nabira neskončno načrtov in standardov, ki morajo biti ves čas ažurni. Za urejanje tako masivnega količina papirjev so edina rešitev arhivski regali.

Arhivski regali so popolnoma prilagojeni na svojo nalogo in niso namenjeni temu, da bi v njih shranjevali karkoli drugega kot papirje. Najpogosteje so regali organizirani po abecednem redu in v posameznim mapah, ki so zložene pokončno se nahajajo vsi potrebni papirji. Obstaja več načinov, na katere so organizirani arhivski regali. Lahko se odločimo za kronološki pregled projektov, ali po abecednem redu, mogoče po pomembnosti, ampak tista oseba, ki najpogosteje uporablja posamezen regal mora točno vedeti, kako je organiziran. Prav tako je zelo prikladno, če so vsi arhivski regali organizirani na enak način, da se lahko v primeru odsotnosti osebe, ki po navadi upravlja z regalom lahko z lahkoto najde vse, kar je v danem trenutku potrebno in seveda tudi vrne na pravo mesto.

Izven pisarn so najbolj pomembne delovne mize

Če vodimo proizvodnjo, kjer je v končen produkt vključenega ogromno ročnega dela je najbolje to, da se odločimo za specializirane delovne mize in ponudimo delavcem, da jih do neke mere priredijo. Delovne mize, ki so namenjene resni uporabi so močno prilagodljive. Večina ima poleg delovne površine zraven nameščene tudi neke vrste omaro ali odlagališče, zelo pogosto pa je tudi ,da so delovne mize opremljene so pokončno ploskvijo, na katero lahko v lastni konfiguraciji uredimo sistem zatičev, poličk in košaric. To je namenjeno temu, da je lahko delovna površina prosta, vseeno pa je vse, kar je v procesu izdelave potrebno vedno na dosegu roke. Prav vsak delavec, ki mu damo možnost prilagajanja ne bo rad zapustil svoje delovne mize.