zobni implantat cena

Cena, ki jo s seboj nosi prav vsak zobni implantat je nekoliko sestavljena, predvsem zato, ker se lahko precej razlikuje glede na skoraj neskončno različnih faktorjev, ki pa so med seboj precej prepleteni. Za vsak zobni implantat cena predvsem odraža njegovo kvaliteto, se pravi kvaliteto materialov in tehnologij, ki so uporabljene v samem sestavljanju in zdelovanju implantata, prav tako pa cena določa kvaliteto zobozdravnika, ki opravlja namestitev in seveda to pomeni, da je za vsak zobni implantat cena lahko različna, tudi za tiste, ki se hkrati nameščajo v vašo čeljust.

Za vse tiste, ki jim ni čisto jasno, zakaj je to, da je za zobni implantat cena lahko tako zelo različna je edini odgovor to, da ej to poseg, ki mora biti popolnoma prilagojen na posameznika, če želimo, da je delo opravljeno zares kvalitetno in seveda obstajajo rešitve, ki so manj specializirane, manj natančno določene in s tem lahko prihranimo nekaj 100 evrov, vendar na dolgi rok s tem samo povečamo možnost, da bo treba izvajati popravila, ali da bo treba implantat celo zamenjati.

Kar se tiče menjave pa je implantat prav gotovo tisti poseg v ustni votlini, ki zahteva najmanj obnavljanja, dokler seveda za njega primerno skrbimo. Prav vsak, ki ima implantat ve, da je razlika med njim in okoliškimi zobni skoraj da nevidna, seveda pa velja nekaj dodatne previdnosti kar se tiče samega čiščenja, saj krona ni direktno povezana z vijakom na popolnoma gladek način, zato lahko pride do tega, da se hrana zatakne, kar pa lahko začne načenjati dlesen in povzročati bolečine. Kljub temu pa vseeno ni težko skrbeti za implantat. Ne glede na vse je to permanentna rešitev za problem in verjetnost, da bi se sam vijak, ki je ključen del implantata kdaj odstranjeval je zelo majhna, prav tako pa se lahko implantat kasneje uporabi kot eno izmed točk sidriranja polne proteze.