Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ni obvezno, je pa skoraj nujno

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

dostaves Splošno

Osnovne zdravstvene storitve so zaenkrat pri nas še brezplačne, če le imate urejeno osnovno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Medtem, ko vam osnovno zavarovanje plačuje vaš delodajalec, pa morate za dopolnilnega poskrbeti sami. Pri kateri zavarovalnici ga boste sklenili, je popolnoma vaša odločitev pri čemer je potrebno vedeti, da se obseg kritja med zavarovalnicami ne razlikuje, razlika med mesečnimi premijami pa je minimalna. Dopolnilno zavarovanje tako lahko sklenete pri zavarovalnicah Triglav, Vzajemna ali Adriatic.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije razliko med vrednostjo celotne zdravstvene storitve in osnovnim zavarovanjem, kar pomeni, da vam pri vašem zdravniku ali specialističnih pregledih ni potrebno doplačevati obravnave, prav tako pa tudi ne potrebujete doplačevati zdravil in medicinsko-tehničnih pripomočkov. Sklenete ga ob prvi zaposlitvi, ob prenehanju statusa študenta ali dijaka, ob dopolnjenem 26. letu starosti ali ko na novo postanete državljan Republike Slovenije. Trajanje velja do njegove prekinitve, vendar ne manj kot eno leto.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Adriatic ima najnižjo mesečno premijo

Sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je prepuščena odločitvi vsakega posameznika, ki je zaposlen, nima statusa dijaka ali študenta, je dopolnil 26 let in je državljan Republike Slovenije. Po svojih lastnih željah za sklenitev zavarovanja tako lahko izberete tudi zavarovalnico, saj boste mesečno premijo morali plačevati sami iz svojega lastnega žepa. Če iščete trenutno najugodnejše zavarovanje, potem je dobro vedeti, da je dopolnilno zdravstveno zavarovanje Adriatic najcenejše, čeprav razlike napram ostalim zavarovalnicam niso pretirano velike. 

Z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem Adriatic boste poskrbeli za večjo socialno varnost, in se izognili ogromnim stroškom morebitne zdravstvene obravnave, specialističnih pregledov ali nakupa zdravil. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Adriatic lahko zelo enostavno sklenete kar preko spleta in ne potrebujete obiskovati nobene poslovalnice. Zavarovalnica vam ob sklenitvi zavarovanja nudi dodatne ugodnosti v obliki darilnega bona, majice, USB ključka, če pa se včlanite v njihov klub, pa lahko koristite tudi druge ugodnosti.

You May Also Like..

krožne žage za les

Krožne žage za les so osnovno orodje za obdelavo lesa

Ko je govora o obdelavi lesa, so nam na voljo različni pripomočki in ročna ter električna orodja. Med najbolj uporabnimi […]

Kdaj lahko tisk letakov dvigne prepoznavnost

Ali je tiskanje letakov vedno učinkovito?

Za vse tiste, ki se sprašujete, kako lahko na inovativen način predstavite svojo znamko javnosti je prav zagotovo eden izmed […]

Čistilec oken

Čistilec oken je povzdignil čiščenje oken na nov nivo.

Ena izmed naprav, ki jo ponuja podjetje Karcher je tudi čistilec oken. Čistilci oken so dandanes vse bolj in bolj […]