Dimniki morajo biti izdelani po strogih evropskih standardih

dimniki

dostaves Splošno

Verjetno redko opazite hišo ali poslovni objekt, ki bi bil brez dimnika. Vendar pa je potrebno vedeti, da dimniki niso le za okras, ampak predstavljajo pomemben del kurilnega sistema. Njihova najbolj pomembna naloga je, da odvajajo izpušne pline, ki nastajajo v ogrevalnih napravah oziroma kuriščih, kar lahko navzven opazimo v obliki dima. Speljani so iz kurilne naprave navpično navzgor v notranjosti objekta ali pa po njegovi zunanji strani in skozi streho.

Zaradi njihove pomembne vloge, je ključnega pomena, da so dimniki izdelani v skladu s strogimi evropskimi standardi, saj lahko v nasprotnem primeru pride tudi do požara in posledično temu večje materialne škode ali pa so celo ogrožena človeška življena. Zato je pomembno, da za izgradnjo dimnikov izberete preverjene ponudnike na trgu, ki imajo dolgo tradicijo in dolgoletne izkušnje na področju dimniških sistemov. To je garancija za varno, kvalitetno in obstojno gradnjo dimnikov.

Rozeta za dimnik ima pomembno prezračevalno vlogo

V dimniškem sistemu se poleg cevi nahajajo tudi drugi pomembni elementi, ki zagotavljajo nemoteno delovanje celotnega sistema. Eden izmed njih je tudi rozeta za dimnik, ki ima ključno prezračevalno vlogo za izolacijski material, ki se nahaja med notranjo tuljavo oziroma cevmi in zunanjim ovojem dimnika. Gre za pomemben element, ki mu je potrebno nameniti posebno pozornost, saj v nasprotnem primeru lahko pride celo do požara.

Rozeta za dimnik je valjaste oblike in se v zgornjem delu nadaljuje v ravno površino, ki je kompatibilna z zgornjo površino dimnika. Nahaja se tik pod vrhom dimnika, neposredno pod njegovim pokrovom in navzven ni vidna. Pod ravno površino ima več odprtin pravokotnih oblik skozi katere se odvajajo visoke temperature in prezračuje izolacijski material v dimniku. Podobno kot ostali elementi, je rozeta za dimnik izdelana iz nerjaveče kovine in je zaradi svoje vloge popolnoma plinotesna in odporna na ekstremne vremenske razmere. 

You May Also Like..

krožne žage za les

Krožne žage za les so osnovno orodje za obdelavo lesa

Ko je govora o obdelavi lesa, so nam na voljo različni pripomočki in ročna ter električna orodja. Med najbolj uporabnimi […]

Kdaj lahko tisk letakov dvigne prepoznavnost

Ali je tiskanje letakov vedno učinkovito?

Za vse tiste, ki se sprašujete, kako lahko na inovativen način predstavite svojo znamko javnosti je prav zagotovo eden izmed […]

Čistilec oken

Čistilec oken je povzdignil čiščenje oken na nov nivo.

Ena izmed naprav, ki jo ponuja podjetje Karcher je tudi čistilec oken. Čistilci oken so dandanes vse bolj in bolj […]