Drsna vrata za domače stanovanje

Steklena drsna vrata 3

dostaves Splošno

Drsna vrata najpogosteje videvamo v poslovnih prostorih, predvsem pa v komercialnem okolju, recimo v trgovskih centrih in prodajalnah. Imajo namreč mnoge prednosti, odlično se obnesejo pri privabljanju obiskovalcev in pri prepuščanju večjega števila ljudi. Te odlike v domačem stanovanju ne bodo prišle toliko do izraza, kar pa ne pomeni, da drsna vrata v takšnem okolju nimajo kaj iskati. Na voljo so nekatere izvedbe, ki so za stanovanje kot nalašč. Najbolj mamljive so gotovo tiste, ki odpravljajo glavno pomanjkljivost drsnih vrat za tovrstno uporabo, to je relativno visoka cena. Za napredna drsna vrata cena ni sprejemljiva in jih ne moremo enostavno namestiti v stanovanje, lahko pa se odločimo za kakšno cenejšo izvedbo.

Medtem ko se v poslovnih prostorih običajno uporabljajo steklena drsna vrata, je steklo v stanovanjskem okolju manj primerno. Seveda lahko ta material še vedno uporabimo za oblikovanje posrečenih svetlobnih učinkov, poleg tega je včasih koristno, da lahko vidimo skozi vrata, a te prednosti v stanovanju ne pridejo toliko v poštev. Predvsem pa je za drsna vrata cena precej višja, če se odločimo za stekleno izvedbo. Pogostejša so torej lesena drsna vrata, ki so cenejša in enostavnejša. Hkrati je les v domačem okolju veliko bolj posrečen, dosežemo lahko čudovite vizualne učinke, prinaša tudi občutek topline in domačnosti. Hkrati je za takšna drsna vrata cena nekoliko nižja, kar je še dodaten plus. Če bi vseeno radi koristili nekatere prednosti, ki jih imajo steklena drsna vrata, lahko najdemo dober kompromis v delni zasteklitvi. 

Ne glede na to, ali izberemo lesena ali steklena drsna vrata ali pa morda kakšno drugo izvedbo, imamo na voljo različne mehanizme za odpiranje in zapiranje. V stanovanju so pogosto dovolj že čisto enostavna drsna vrata, ki jih odpiramo ročno. Z učinkovitimi vodili ročno odpiranje ni problem, lahko pa seveda tudi v stanovanju vrata opremimo z električnim pogonom in jih odpiramo z gumbom ali pa se odpirajo kar samodejno s pomočjo senzorja gibanja.

You May Also Like..

krožne žage za les

Krožne žage za les so osnovno orodje za obdelavo lesa

Ko je govora o obdelavi lesa, so nam na voljo različni pripomočki in ročna ter električna orodja. Med najbolj uporabnimi […]

Kdaj lahko tisk letakov dvigne prepoznavnost

Ali je tiskanje letakov vedno učinkovito?

Za vse tiste, ki se sprašujete, kako lahko na inovativen način predstavite svojo znamko javnosti je prav zagotovo eden izmed […]

Čistilec oken

Čistilec oken je povzdignil čiščenje oken na nov nivo.

Ena izmed naprav, ki jo ponuja podjetje Karcher je tudi čistilec oken. Čistilci oken so dandanes vse bolj in bolj […]