Težke motorne žage za razrez hlodovine

Težke motorne žage za razrez hlodovine

dostaves Splošno

Razrez hlodovine na žagah, kjer se les reže v deske, je najprej potrebno izvesti na grobo. Za mnoge kupce je potrebno prilagoditi dolžino hlodovine ali pa že pripravljenih lesenih tramov. V vsakem primeru pa je deblo pred rezanjem desk potrebno na koncih očistiti, da štrleči kosi lesa ne bi slučajno zmotili tračne žage za rezanje desk. Tudi pri pripravi drv za zimo ne moremo mimo grobega razreza hlodovine, ki se ga opravi še pred cepljenjem drv na pripravna polena. Vse to se vrši z motornimi žagami. Pri debeli hlodovini traja kar nekaj časa, da meč motorne žage pride skozi deblo. Zato so motorne žage za debele hlode po navadi precej močne, da čim bolj skrajšajo čas, potreben za prerez debla. Iste motorne žage se uporabljajo tudi za podiranje najbolj debelih dreves.

Med njimi izstopa Husqvarna 562 xp. V tem primeru gre za vrhunski razred motornih žag pri Husqvarni z zelo močnim pogonskim agregatom. Zato je Husqvarna 562 xp prava izbira za delo na žagi ali pa v gozdu. Ker klub moči motorja spada v srednji velikostni razred, je zelo okretna, hkrati pa precej lahka. Husqvarna 562 xp se uporablja predvsem v gozdu za podiranje posameznih dreves, brez večjih težav pa lahko z njo postorimo tudi kakšna bolj drobna dela.

Za vzdrževanje vrtov pa ima Husqvarna tudi linijo vrtnih kosilnic, ki zadovoljijo še tako zahtevne kupce. Med bencinskimi je na voljo precej izbire, v zadnjih letih pa so pravi bum v popularnosti dosegle robotske kosilnice. Husqvarna automower 325 x je tipični primer klasične robotske kosilnice. Ker je omejena s časom akumulatorja, se Husqvarna 315 x po izpraznitvi sama vrne na polnilno postajo. Zato lahko Husqvarna 315 x brez težav kosi tudi večje površine, ki se jih ne da v enem kosu.

You May Also Like..

krožne žage za les

Krožne žage za les so osnovno orodje za obdelavo lesa

Ko je govora o obdelavi lesa, so nam na voljo različni pripomočki in ročna ter električna orodja. Med najbolj uporabnimi […]

Kdaj lahko tisk letakov dvigne prepoznavnost

Ali je tiskanje letakov vedno učinkovito?

Za vse tiste, ki se sprašujete, kako lahko na inovativen način predstavite svojo znamko javnosti je prav zagotovo eden izmed […]

Čistilec oken

Čistilec oken je povzdignil čiščenje oken na nov nivo.

Ena izmed naprav, ki jo ponuja podjetje Karcher je tudi čistilec oken. Čistilci oken so dandanes vse bolj in bolj […]