Električna vozila v Sloveniji

Električne polnilnice

dostaves Avtomobilizem

Do kam lahko pri nas brezskrbno zapeljejo električna vozila? Glavno omejitev seveda predstavlja infrastruktura, specifično razpoložljivost polnilnih postaj, ki nudijo potrebno električno energijo za nemoteno delovanje vozila. Če torej govorimo o elektro vozilih v Sloveniji, ne moremo mimo vprašanja o primernosti infrastrukture za takšna vozila. Na srečo bomo ugotovili, da so okoliščine dokaj prijazne do voznikov električnih vozil, posebej zadovoljni pa bodo gospodarski uporabniki takšnih vozil.

Električne polnilnice so že stalnica v urbanih središčih in njihovi okolici. V večjih mestih imamo veliko opcij za polnjenje svojih električnih jeklenih konjičkov, na voljo imamo tudi različne priključke, ne le lokacije. To je še kako prikladno, če se naokoli prevažamo v jeklenih konjičkih, ki nimajo standardnih električnih priključkov. Po drugi strani pa je možno, da si omislimo električni skuter ali kakšno podobno vozilo, ki se lahko polni kar preko običajne gospodinjske vtičnice. V tem primeru sploh ne potrebujemo posebne električne polnilnice in posledično tudi nismo odvisni od razpoložljive infrastrukture za električna vozila. Res pa je, da se na tak način večinoma polnijo vozila, ki tako ali tako niso namenjena doseganju kakšnih velikih razdalj med polnjenji.

Električne polnilnice niso edino, kar narekuje uporabnost in priljubljenost električnih vozil. O tem, kako priljubljena bodo električna vozila v Sloveniji, vsekakor odloča tudi ponudba samih vozil – če je na trgu pestra zbirka raznolikih modelov, se bo zanje odločalo več kupcev, če je na voljo le malo možnosti, pa bodo te našle le redke kupce. Po tem priča priljubljenost gospodarskih električnih vozil, ki gotovo sodijo med najpogosteje uporabljana električna vozila v Sloveniji. Prav v tem segmentu je tudi veliko ponudbe, predvsem lahko izbiramo med zelo pestro zbirko raznih dostavnih vozil in lahkih tovornih vozil, kar nekaj opcij je tudi na področju manjših potniških vozil. Večinoma so takšna vozila namenjena uporabi v urbanih okoljih, torej infrastruktura ni problem.

You May Also Like..

Ford Fiesta

Ford Fiesta je priročen avtomobil

Ford Fiesta je odličen avtomobil za vse, ki potrebujejo manjše praktično vozilo, s katerim se bodo brez težav odpeljali v […]

Hladilna tekočina

Hladilna tekočina je pogosto iskan spletni ključ

Vsi se zavedamo dejstva, da je v današnjih dneh splet dostopen prav vsakemu izmed nas in da ga tudi vsak […]

Izpit za motor

Od vozniškega izpita do varnega voznika

V procesu izobraževanja in usposabljanja bo šola vožnje vsem kandidatom predstavila ključna znanja in jih naučila ključnih veščin za upravljanje […]