Slike ni brez okvirja

Okvirji za slike

dostaves Splošno

Nekatera umetniška dela lahko že sama po sebi prepričajo v svojo vrednost, a slikam to precej težko uspe. Ne moremo jih namreč enostavno razstaviti ali drugače postaviti na ogled, če jih ne vstavimo v ustrezen okvir. Vsekakor tudi okvirjanje dodaja pomemben kamenček v mozaik celovite podobe umetniškega dela, zato pri tem zaključnem koraku ne smemo skopariti. Okvirji za slike dodajo piko na i vsaki umetnini, če le izberemo pravi izdelek in sliko ustrezno uokvirimo.

Izdelava okvirjev

Okvir je v mnogih pogledih precej enostaven izdelek, hkrati pa tudi nadvse zahteven za izdelavo. Res je, da gre običajno le za preprosto kombinacijo štirih letev, ki so postavljene v obliko pravokotnika ali kvadrata, a za tem se skriva še cel kup drobnih opravil. Tudi najenostavnejši okvirji za slike zahtevajo nekaj iznajdljivosti pri tem, kako bomo vanje spravili sliko. V nekaterih primerih je treba sliko namestiti v okvir že v fazi izdelave okvirja, mnogi okviri pa imajo mehanizem, ki omogoča preprosto namestitev in menjavanje vsebine.

Že najbolj preprosti okvirji torej pri izdelavi lahko povzročijo nekaj preglavic, da ne omenjamo bistveno kompleksnejših izdelkov. Dragoceni in občutljivi okvirji so sami po sebi prave mojstrovine in zahtevajo izkušenega in usposobljenega mojstra pri izdelavi.

Okvirjanje

Izdelava okvirjev je seveda neposredno povezana z njihovo uporabo. Večinoma okvirjanje slik poteka kar skladno z izdelavo samega okvira, so pa tudi situacije, ko je treba za to storitev poskrbeti naknadno oziroma ločeno od izdelave okvira. To se zgodi, če recimo že imamo pravi okvir in tudi sliko, ali pa če slike pogosto menjujemo. Seveda je okvirjanje redno opravilo v galerijah, muzejih in podobnih razstavnih prostorih, kjer imamo opravka s tovrstnimi umetninami. Če se okvirji za slike uporabljajo za prikaz različnih slik in se vsebina pogosto menjava, je še kako pomembno, da izberemo ustrezne izdelke, ki te postopke kar se da poenostavijo.

You May Also Like..

krožne žage za les

Krožne žage za les so osnovno orodje za obdelavo lesa

Ko je govora o obdelavi lesa, so nam na voljo različni pripomočki in ročna ter električna orodja. Med najbolj uporabnimi […]

Kdaj lahko tisk letakov dvigne prepoznavnost

Ali je tiskanje letakov vedno učinkovito?

Za vse tiste, ki se sprašujete, kako lahko na inovativen način predstavite svojo znamko javnosti je prav zagotovo eden izmed […]

Čistilec oken

Čistilec oken je povzdignil čiščenje oken na nov nivo.

Ena izmed naprav, ki jo ponuja podjetje Karcher je tudi čistilec oken. Čistilci oken so dandanes vse bolj in bolj […]