Epoksi premaz

V mnogih okoljih si preprosto ne moremo privoščiti pomanjkljivosti pri zaščiti tal. Takrat pač izberemo tisto možnost, ki zagotavlja najboljše možne lastnosti. Na srečo pa pogosto tudi za zahtevnejše uporabnike pridejo v poštev določene cenovno ugodne opcije, ki se zelo dobro izkažejo. Navdušile bodo seveda predvsem tiste, ki tudi pri zaščiti tal iščejo optimalno razmerje med kakovostjo in ceno.

Kazalo vsebine

Epoksi premaz

Epoksi prinaša zelo dobrodošle možnosti zaščite tal. Ena največjih prednosti je za epoksi tlak cena, ki je nadvse dostopna, sploh če upoštevamo še odlike, ki jih takšna rešitev prinaša. Gre namreč za priznano in preizkušeno rešitev, ki se uporablja tudi v zahtevnejših prostorih, na primer v delavnicah, skladiščih in podobnih industrijskih okoljih.

Najbolj ugodna bo za epoksi tlak cena verjetno za domače uporabnike – ti lahko izberejo osnovne premaze, ki jih je mogoče tudi v lastni režiji uspešno namestiti na ustrezno pripravljeno površino. Običajno gre za nanos na beton, so pa odprte še druge možnosti. V tem primeru je za epoksi tlak cena vsekakor en izmed glavnih adutov, saj domači uporabniki po navadi niso najbolj zahtevni kar se tiče same zaščite – povsem dobro se bo verjetno odrezal že najcenejši epoksi premaz.

Naprednejše tlakovanje pa je še kako koristno za zahtevne uporabnike, ki se ne bodo zadovoljili kar z vsakim premazom. Epoksi tlak je lahko sestavljen iz več plasti, s tem pa bistveno bolje pripravljen na razne obremenitve. Tak tlak se odlično izkaže tudi pri mehanskih grožnjah, pri padcih in udarcih težkih in ostrih predmetov, tudi pri stiku s kakšnimi kemikalijami in podobnimi potencialno tveganimi materiali. Seveda že osnovni epoksi premaz nudi določeno zaščito, a napredni epoksi tlaki s tega vidika nudijo bistveno več.

V končni fazi se v vsakem primeru izkaže, da je za epoksi tlak cena nadvse ugodna, če upoštevamo kakovost končnega izdelka.