Search

DOGODKI

Brezplačni treningi varčne vožnje za dostavljavce

 

Evropski projekt CIVITAS ELAN, katerega cilj je spodbujanje trajnostne mobilnosti v mestih, bo s sofinanciranjem iz evropskih sredstev organiziral brezplačne treninge varčne vožnje za dostavljavce blaga na območju Ljubljane. Namen usposabljanja je usposobiti voznike dostavnih vozil za varčnejšo vožnjo ter s tem prispevati k energetsko učinkovitejšim dostavam blaga, tako s skrajšanjem dostavnih poti, kot tudi z bolj ekološko in varčno ter varno vožnjo.

Raziskave namreč kažejo, da lahko podjetja z varčnejšim načinom vožnje pomembno znižajo stroške goriva, hkrati pa tudi bistveno prispevajo k znižanju emisij in s tem pripomorejo k čistejšemu zraku v mestih.

Treningi bodo potekali v mesecu aprilu 2012 v tednu med 16. in 20. aprilom v Ljubljani. Usposabljanje vključuje teoretični in praktični del. Točni datumi in lokacija bosta določena na podlagi prejetih prijav in razporeda udeležencev na praktične vožnje.

Število prostih mest je omejeno, zato se prosimo prijavite čim prej, najkasneje do četrtka, 12. 4.2012. Prednost bodo imeli tisti, ki se bodo prijavili prej. Dodatne informacije lahko dobite tudi na spletnem naslovu info@dostave.si.

 

Predvideni potek usposabljanja si lahko ogledate tukaj.

Na brezplačno usposabljanje se lahko prijavite tukaj.