Prezračevanje z rekuperacijo odpravi nastajanje kondenza 

Prezračevanje z rekuperacijo

dostaves Splošno

Prezračevanje z rekuperacijo je odlično tudi za stavbe, ki so slabo grajene in se v njih pojavljajo tako imenovani toplotni mostovi, ki povzročajo nastanek kondenza. Toplotni mostovi nastanejo na ovoju stavbe, ki ni pravilno grajena. Tam namreč prehaja preveč toplote, glede na zunanjo okolico. Do tega pride navadno zaradi stikanja različnih materialov ali pa lahko tudi zaradi specifične oblike stavb. 

Prezračevanje z rekuperacijo bo v takih stavbah rešilo pereč problem nastajanja toplotnih mostov, ki so izredno moteči in težko obvladljivi. Na mestu toplotnega mostu se namreč razvije kondenz, ki se zaradi povečane porabe energije v večini primerov razvije v plesen. V najslabših primerih pa uniči celotno konstrukcijo. Vsakdo, ki živi v takšni stavbi, bo zagotovo imel težave, če si ne bo namestil primernega prezračevalnega sistema. 

Prezračevanje z rekuperacijo je rešilo že ogromno stavb in je resnično izredno priljubljeno pri vseh uporabnikih. Prezračevalni sistem namreč deluje popolnoma samostojno in opravlja delo prezračevanja namesto nas. V svojih natrpanih urnikih ljudje velikokrat pozabimo na odpiranje oken in vrat, zato potrebujemo dobrega partnerja, ki bo to opravljal namesto nas. 

 

Zehnder rekuperatorji so najboljši na trgu

Zehnder je blagovna znamka, ki že vrsto let izdeluje odlične rekuperatorje, ki so vgrajeni v najboljše prezračevalne sisteme v Evropi. Zrak je zelo pomembna človeška dobrina, ki jo večina ljudi jemlje za samoumevno. Šele ko začutimo težko onesnaževanje v zraku, smog in saje se zavemo, kako srečni smo, da lahko dihamo čist zrak, ki ga je v Sloveniji na srečo še vedno veliko. 

Nakup Zehnder rekuperatorja bo v vsakem primeru odlična naložba, saj bomo z njim poskrbeli, da bo naš dom vedno svež in čist. Zrak, ki ga bomo dihali pa bo prečiščen in optimalen za bivanjske razmere. Prezračevalni sistemi z rekuperatorjem so odlični za velika mesta, kjer je zrak velikokrat preveč onesnažen, da bi lahko imeli odprta okna. 

 

You May Also Like..

Tisk kuvert

Tisk kuvert je pomemben del marketinških kampanj 

Tisk kuvert je za podjetje, ki s razpošiljanjem reklamnega materiala, pridobiva nove stranke, zelo pomembno. Pomembno je predvsem zaradi tega, […]

vinilna talna obloga

Sodobna vinilna talna obloga 

Vinilna talna obloga je v zadnjem času postala priljubljena. Ljudje so se redko kdaj odločali za vinilno talno oblogo, saj […]

Zaščitna stekla za telefon naročena preko spleta

Zaščitna stekla za telefon lahko z enostavnim klikom, kupimo tudi preko spleta. Ker so zaščitna stekla precej draga, uporabniki telefonov […]