Montaža polikarbonat plošč

Montaža polikarbonat plošč

dostaves Dom

Umetna stekla so v zadnjih desetletjih na mnogih področjih izrinila tradicionalno mineralno steklo, ki se ga uporablja že stoletja. S svojimi nezamenljivimi lastnostmi, pri katerih prednjači visoka trdnost in nizka teža, je polikarbonat dobrodošla pridobitev v svetu steklarstva. Za polikarbonatne plošče montaža poteka precej bolj enostavno, kot pri primerljivih oknih iz običajnega stekla. Pa si poglejmo glavne razlike pri tipih montaže za mineralna in umetna stekla.

Mineralno steklo ima precej veliko težo, še posebej, če je sestavljeno iz dveh ali več plasti, ki so nujne za ustrezno izolativno vrednost. Zato potrebujejo tovrstna okna močne okvirje, ki so zelo trdno vpeti v okoliški zid. To pa pomeni veliko več dodatne teže, ki jo prinašajo montažni elementi. Pri običajnih oknih, kakršna najdemo v stanovanjskih hišah, večja teža ni težava, problem pa se pojavi takrat, ko bi radi zasteklili svetlobnike večjih površin, kakršne se navadno daje na stene večjih proizvodnih dvoran, skladišč in drugih poslovnih prostorov.

Tam je za polikarbonatne plošče montaža bistveno bolj smotrna, saj se tako znebimo večjega deleža teže, tako da so lahko obrobni montažni elementi z okvirjem na čelu bistveno bolj enostavne in s tem tudi lažje izvedbe. Nenazadnje pa je za lažje polikarbonatne plošče montaža precej bolj enostavna že zaradi same teže plošč. Tudi pri večslojnih variantah plošč se prihranek na teži zelo pozna.

Še en produkt, ki bi bil nesmiseln brez uporabe polikarbonat stekla, je strešna kupola. Izraz strešna kupola se nanaša na strešno okno, ki je oblikovano v kupolo poljubne oblike, ki je usmerjena navzven. Zato ima strešna kupola nekatere zanimive prednosti, ki jih ni za zanemariti. Zaradi večje zunanje površine kupole pride v notranjost več sipane svetlobe, čeprav se na prvi pogled to ne zdi povsem logično. Strešna kupola tudi poveča notranji volumen zraka ter je bolj odporna na mehanske obremenitve, na primer točo.

You May Also Like..

K spancu veliko prispeva to, kakšna prešita odeja je na postelji

K spancu veliko prispeva to, kakšna prešita odeja je na postelji

Vsak, ki je kdaj že iskal prešito odejo za svojo posteljo ve, da je ravno preprosta prešita odeja, ki jo […]

Talno gretje cena je pogosto iskan spletni ključ

Talno gretje cena je pogosto iskan spletni ključ

Seveda se vsi zavedamo dejstva, da je tehnologija v današnjih dneh izjemna in tako je splet dostopen prav vsakemu izmed […]

Pvc okna z odlično izolacijo

Pvc okna z odlično izolacijo

Okenske površine so sestavni del vsake stanovanjske hiše ali drugega objekta. Zato je zelo pomemben pravilen izbor okenskih rešitev za […]