Hlevska oprema za vrejo živali

Hlevska oprema za vrejo živali

dostaves Splošno

Hlevska oprema je nujen pripomoček vsakega kmeta, ki želi za svoje živali le najboljše. Veliko Slovencev se že dolga leta posveča ekskluzivno živinoreji in ima zato doma veliko različnih pripomočkov in opremo, s katero si lajša delo. Hlevska oprema torej kmetu omogoča optimalno opravljanje različnih del v hlevu ter izven njega. 

Hlevska oprema se deli na več segmentov. Nujen del vsakega naprednega hleva je tudi dober prezračevalni sistem, ki deluje tako, da v hlev sprotno dovaja svež zrak, ter tako omogoča dobre bivanjske pogoje za živino. 

Hlevska oprema je lahko prirejena tudi za vzrejo posamezne vrste živali. V Sloveniji je tako zelo iskana hlevska oprema za vzrejo krav, prašičev in konj. Vsaka izmed teh živali potrebuje specifično obravnavo in je zato izrednega pomena, da imamo kot rejci pri roki pravilno orodje in naprave. 

Štarter za teleta za optimalen razvoj živali

Štarter za teleta omogoča, da se živali lahko v izredno hitrem času začnemo same prehranjevati ter da lahko preidejo iz tekoče hrane na hrano za prežvekovanje. Poleg tega poskrbi, da teleta postanejo zdrava in da so odporna proti vsem boleznim, ki lahko v začetku življenja pestijo mlade teličke. 

Štarter za teleta je oblikovan tako, da pospešuje razvoj črevesnih papil. Žito je v prehrani hidrotermično obdelano ter omogoča optimalen razvoj celotnega prebavnega trakta. Vsebuje več različnih žit, med njimi so koruza, ječmen v obliki kosmičev ter rožiči za dodaten okus in za izboljšanje prebave. Poleg tega pa mu dodajo še lanen semena, ki so polna zdravih omega-3 maščobnih kislin, ki naredijo črevesje odporno. 

Štarter za teleta lahko začnemo dodajati že zelo zgodaj. V kolikor želimo tele hitro odstaviti od matere, mu štarter lahko dodamo že peti dan po rojstvu in ga uporabljamo vse do sedmega tedna starosti. Kakovosti starter lahko kupimo v vseh prodajalnah krmil ter hrane za živino. 

You May Also Like..

otroška postelja

Otroška postelja – varen in kakovosten nakup v spletni trgovini

Postelja je pomemben kos opreme, pri katerem je treba pri nakupu oziroma naročilu paziti na marsikaj. V prvi vrsti je […]

Nastavitev kolesa

Vsestranska trgovina s kolesi

V času, ko vedno pogosteje nakupujemo kar preko spleta, se fizične trgovine s svojo ponudbo prilagajajo spremenjenim potrebam in zahtevam […]

piknik prostor

Piknik prostor – idealna priložnost za vse vrste zabav

Pikniki so idealna priložnost za najrazličnejša praznovanja, sploh pa če je v tem času napovedano lepo vreme. Ravno zato pikniki […]