Kaminske peči za postavitev v že izdelane prostore

Kaminske peči

dostaves Dom

Kamini so eden izmed najbolj trendovskih ogrevalnih naprav. V osnovi posnemajo stari princip odprtega ognjišča, ki so ga imele včasih malodane vse stavbe. V graščinah je bilo ognjišče izdelano iz sekanega kamna in umetelno oblikovano, v navadnih hišah pa so imeli črne kuhinje, ki so imele ognjišča, narejena iz gline in kamenja. Danes kamini in kaminske peči predstavljajo sodoben, varčen in estetsko dovršen izdelek. Tudi dimniki za morebitno naknadno postavitev kamina so enostaven vložek, pa tudi bolj varen od nekdanjih kamnitih dimnikov.

Kaminske peči so kot kos pohištva, saj so namenjene za postavitev v že izdelane prostore bivalnega stanovanja. Za razliko od navadnih kaminov, ki se jih vgradi v steno ali kot prostora, so kaminske peči navadno samostoječe, lahko pa se tudi naslonijo na steno prostora – te možnosti določa sam dizajn izdelka. Najbolj pomemben detajl, ki ločuje današnje kamine od njihovih predhodnikov, je gotovo možnost natančnega uravnavanja dotoka zraka ter izstopa dimnih plinov. Tako lahko s pazljivim nastavljanjem dosežemo zelo počasno, a enakomerno in gotovo izgorevanje, ki prinaša velike izkoristke pri porabi lesenih drv. Svoje doda še keramična ali kovinska masa ohišja, ki zelo dobro zadržuje toploto, zato je ogrevanje še bolj enakomerno in se ohrani še nekaj ur po tem, ko drva dogorijo do konca.

Dimniki za priklop kaminskih peči so največkrat kovinski. Z loputo za omejevanje izpusta dima dosežemo, da se kljub močnemu vleku dim v dimniku zadržuje dlje časa, toplota iz dima pa tako v večji meri preide na kovinsko ohišje dimnika in naprej v prostor. Seveda pa so kovinski dimniki tudi daleč najbolj preprosta rešitev za montažo v že obstoječe prostore brez zidanega priključka. Lahko jih napeljemo skozi strop na streho, še bolj enostavna rešitev pa je diagonalna postavitev dimnika, tako da v večji meri sega skozi zunanjo steno hiše ali stanovanja.

You May Also Like..

Odeje za zimo lahko spravimo pod posteljo

Odeje za zimo lahko spravimo pod posteljo

Odeje za zimo moramo poleti primerno spraviti ter jim zagotoviti suho in čisto okolje, v katerem bodo počakale na naslednjo […]

Zunanje kuhanje lahko prinesemo noter, če investiramo v električni žar

Zunanje kuhanje lahko prinesemo noter, če investiramo v električni žar

Če živimo v stanovanju, ki nas precej prostorsko omejuje, ali preprosto živimo nekje, kjer nimamo prostora, da bi si privoščili […]

Steklena notranja vrata so vrata modernega designa

Steklena notranja vrata so vrata modernega designa

Trendi so in vedno bodo in ves čas se nekoliko spreminjamo, ampak če se odločamo, da želimo opremiti dom tako, […]