Izredni mednarodni transport

Mednarodni transport

dostaves Splošno

Medtem ko so redni transporti med državami dokaj pogosti in tudi dobro organizirani, tako da uvoznikom oziroma izvoznikom ne povzročajo pretiranih težav, pa lahko izredni prevozi povzročijo veliko sivih las. Kot pove že naslov, so takšni prevozi izredni, neobičajni, verjetno tudi nekoliko zahtevnejši. To pomeni, da se bo treba na prevoz bolje pripraviti, pričakovati pa gre tudi višje stroške.

Kakšni so izredni prevozi preko državnih meja? Ni nujno, da gre za kakšne posebej zahtevne ali obsežne projekte. Takšen prevoz na primer zahteva že selitev v tujino, prav tako tak prevoz naročimo pri kakšnih posebnih dostavah in naročilih, pri katerih ne moremo uporabiti rednih organiziranih prevozov. Lahko gre za majhne pošiljke, ki ne zahtevajo posebej prilagojenih prevoznih sredstev. V takšnih primerih lahko pričakujemo le tiste komplikacije, ki jih mednarodni transport predstavlja že sam po sebi. Morda pridejo v poštev nekateri carinski postopki, pozorno se je treba pozanimati tudi o davkih pri uvozu, a glede samega prevoza verjetno ne bo težav. Seveda pa izredni prevozi skoraj vedno povzročijo višje stroške prevoza kot redni prevozi, tako da je treba predvideti višjo ceno.

Čisto možno pa je seveda, da je mednarodni transport bistveno bolj zahteven – to velja v primeru, da imamo opravka s težkim ali velikim tovorom, morda pa tovorimo posebej občutljive ali nevarne tovore. V primeru, da gre za kontrolirane substance, pride takoj v poštev dodatna birokracija, ne smemo pozabiti na deklaracije in upoštevati tudi dodatnih stroškov. Takšnih prevozov ni enostavno organizirati in izvesti, še posebej če gre za dolge relacije. V tem primeru mednarodni transport običajno organizirajo logistični strokovnjaki, ki jih lahko najamemo za takšno delo. Posebej zahtevni izredni prevozi vsekakor upravičijo investicijo v strokovno pomoč, saj lahko na ta način veliko denarja tudi prihranimo, predvsem pa je pomembno, da je prevoz opravljen tako, kot je treba.

You May Also Like..

arhivski regali

Arhivski regali poskrbijo za red in urejenost

Pri vodenju podjetja se papirji nabirajo veliko hitreje, kot si kdorkoli predstavlja. V računovodstvu in drugih bolj formalnih pisarnah se […]

selitve cenik

Selitve – cenik, ki vas bo pomiril

Znano je, da se ljudje selimo že od nekdaj. Lahko pa rečemo, da se v sedanjem času selimo nekoliko pogosteje. […]

Cleaning, Cleaning Equipment

Brez kompromisov nad trdovratno umazanijo

Kaj uporabiti v boju proti trdovratni umazaniji? Marsikomu pride najprej na misel štrajfiks. To je čistilec, ki deluje z močnim […]