Lepo in uporabno ogledalo

Okvirji

dostaves Splošno

 

Ogledalom le redno posvečamo posebno pozornost, običajno nas bolj zanima tisto, kar se v njih zrcali. A vseeno moramo najprej poskrbeti za to, da je ogledalo varno nameščeno na svojem mestu, hkrati pa pomislimo tudi, ali se lepo vključuje v prostor. Pri obeh nalogah nam pomaga okvirjanje ogledal, ki je skorajda nujno pri postavljanju ogledala na svoje mesto, zelo koristno pa je tudi za tiste, ki imajo v mislih dolgoročno uporabo. Gre namreč za funkcionalno in estetsko popestritev, pa tudi za zaščito, ki zagotavlja daljšo življenjsko dobo in bolj brezskrbno uporabo.

Okvirji imajo več funkcij. Ogledalo lahko zaščitijo v primeru padca na tla, do neke mere preprečujejo tudi druge poškodbe. Predvsem pa je pomembno, da omogočajo enostavno namestitev na steno, ravno to je običajno glavna funkcionalna naloga, ki jo ima okvirjanje ogledal. Samega ogledala ne moremo kar tako namestiti na svoje mesto, potrebovali bomo ustrezen dodatek, ki to omogoča. Možnosti je več, gotovo pa so okvirji med bolj priljubljenimi in tudi bolj učinkovitimi. Omenimo še to, da na ta način ogledalo lahko tudi pogosto prestavljamo in prenašamo.

Na koncu pa ne moremo mimo estetske vrednosti, ki je ena izmed ključnih značilnosti, ki jih imajo dovršeni okvirji. Ni treba iskati posebej okrašenih ali kompleksno oblikovanih izdelkov, že čisto enostavna obroba se lahko izkaže za zelo elegantno, pravzaprav se ravno takšna podoba najbolje vključi v minimalistično oblikovano stanovanje. Ker je okvirjanje ogledal možno tudi po meri, pri oblikovanju praktično ni omejitev. Pogosto se odločamo za domiselno oblikovane okvirje, ki ustvarijo edinstven učinek, vedno pa so priljubljene tudi klasične izbire, ki so na voljo pri vseh ponudnikih okvirjanja.

Pomembno je, da upoštevamo vse okoliščine, ki morebiti odločajo o tem, kako se bo okvir ogledala vključil v bivalno okolje. Seveda moramo biti posebej pozorni na dimenzije in druge fizične lastnosti, a tudi na izgled in občutek.

You May Also Like..

arhivski regali

Arhivski regali poskrbijo za red in urejenost

Pri vodenju podjetja se papirji nabirajo veliko hitreje, kot si kdorkoli predstavlja. V računovodstvu in drugih bolj formalnih pisarnah se […]

selitve cenik

Selitve – cenik, ki vas bo pomiril

Znano je, da se ljudje selimo že od nekdaj. Lahko pa rečemo, da se v sedanjem času selimo nekoliko pogosteje. […]

Cleaning, Cleaning Equipment

Brez kompromisov nad trdovratno umazanijo

Kaj uporabiti v boju proti trdovratni umazaniji? Marsikomu pride najprej na misel štrajfiks. To je čistilec, ki deluje z močnim […]