Čiščenje domačega kamina

Parni čistilec tal

dostaves Splošno

Odprto ognjišče je lep dodatek stanovanjskemu okolju, prinaša pa tudi nekatere težave, ki lahko otežijo odločitev za ta element tistim, ki ne nameravajo posvetiti posebnega časa čiščenju. Kamini na drva so posebej neugodni, saj prinašajo pepel, ki bo tudi iz zaprtih kaminov ušel v okolico. Čiščenje finega pepela pa nikakor ni enostavno.

Pametno je okolico kamina opremiti z negorljivo gladko površino, ki olajša tudi čiščenje. Dobro se bo obnesel že parni čistilec tal, ki večinoma dobro poskrbi za splošno nesnago na tleh stanovanja, tudi za sledove pepela. Vsekakor pa se je treba izogibati preprogam, pa tudi lesu in podobnim materialom, ki so občutljivi na ogorke in nenazadnje tudi na posledice, ki jih lahko na tleh pusti vroč pepel. Poleg velike nevarnosti požara je to seveda nevšečnost za čiščenje, saj se parni čistilec tal ne bo dobro odrezal na preprogah, ki ponujajo nešteto skritih kotičkov za drobce pepela.

Parni čistilec tal je dokaj dobra izbira za splošno čiščenje okoli kamina, še boljša ideja pa je namenska oprema, ki se s pepelom izjemno učinkovito spopada. To je sesalnik za pepel, ki bo gotovo ponudil večje zadovoljstvo s samim postopkom in končnim rezultatom. Gre namreč za prilagojen sesalnik, ki se najbolje izkaže prav pri sesanju pepela. Omogoča sicer tudi običajno sesanje in je torej vsestranski, za razliko od običajnih sesalnikov pa je sesalnik za pepel dopolnjen z ojačanimi cevmi in boljšim zračnim filtrom, torej ga lahko brez skrbi uporabljamo tudi za sesanje pepela. Lotimo se lahko celo vročega pepela in žerjavice, za kar je sesalnik za pepel pravzaprav edina smiselna opcija – z navadnim sesalnikom bi bilo tovrstno čiščenje velika neumnost, napravo bi verjetno hitro uničili.

V boju s pepelom nam torej pomagajo nekateri napredni pripomočki. Pogosto pa v končni fazi največ naredimo z vlažno krpo, ki je pri brisanju pepela dokaj učinkovita.

You May Also Like..

Avtomatska vrata cena je pogost vpis uporabnikov interneta

Avtomatska vrata cena je pogost vpis uporabnikov interneta

Avtomatska vrata cena lahko vpišemo v internet, če imamo željo spoznati različne karakteristike avtomatskih vrat. Na spletu obstaja vedno več […]

Manjša ali večja topla greda

Manjša ali večja topla greda

Zunaj svojega doma postavljate najrazličnejše zadeve, s katerimi si še dodatno izboljšujete kakovost svojega bivanja. Zelo priljubljena je tudi topla […]

polični regali

Polični regali za delovne prostore 

Morda imate doma večjo ali manjšo delavnico in že kar nekaj časa premišljujete, kako bi si v njej izpostavili še […]